Het is alweer een tijdje geleden dat ik dit echtpaar bij hun echtscheiding begeleidde. Sommige zaken vergeet je na een tijdje, maar deze is me altijd bijgebleven. Allebei nog jong, twee kleine kinderen, en zij had het besluit genomen om te willen scheiden. Hij was compleet overdonderd. Ze hadden financieel een lastige periode achter de rug en konden volgens hem net weer een beetje vooruit gaan kijken. En toen kwam deze klap. Opeens moest hij afscheid nemen van de relatie. Ondanks alles wilde hij aan de scheiding meewerken en het allemaal zo goed mogelijk regelen. Toen alle afspraken op papier stonden en ze bij mij kwamen voor de ondertekening, had hij een afscheidsbrief geschreven voor haar. Zo mooi! Ik mocht de brief gebruiken voor deze blog:

‘Het is ontzettend moeilijk om te accepteren dat ons huwelijk voorbij is. Na alle financiële problemen die we gehad hebben, had ik het vertrouwen dat het allemaal weer goed zou komen tussen ons. Helaas denk jij daar anders over en die keuze moet ik respecteren. Dat doet wel ontzettend veel pijn. Maar we hebben het goed gehad samen en vooral dát wil ik in gedachten houden. Het is niet allemaal voor niets geweest. Ik wil je bedanken voor de mooie tijd die we samen gehad hebben en voor de 2 prachtige kinderen die we samen op de wereld hebben gezet. Je zult altijd de moeder van mijn kinderen blijven en voor hen wil ik proberen onze relatie, ook al zijn we niet meer bij elkaar, zo goed mogelijk te houden. Het zal lastig worden, maar daar moeten we allebei ons best voor doen. Ik wens je alle geluk van de wereld toe.’

Daar hoef ik niets meer aan toe te voegen.

Afscheid nemen van je relatie blijft lastig. Dus ben of ken jij iemand die hulp bij echtscheiding kan gebruiken? Voor meer informatie of een kennismakingsgesprek: bel 06-5150 7539, mail naar info@circles-mediation.nl, of kijk op www.circles-mediation.nl. Wil je up to date blijven? Like dan onze facebookpagina.