Circles Vragen stellen

Mijn dochter Bente heeft een blauw oog. Opgelopen in een duel tijdens een hockeytraining. De bal kwam via een stick op haar wenkbrauw terecht. Het viel gelukkig mee, een zwaluwstaartje was voldoende voor de reparatie van de snee. Ik zal jullie het medische verloop en alle kleuren van Bentes oog verder besparen. Het is vooral interessant hoe verschillend mensen hierop reageren. Bente heeft een bijbaan in de horeca. Toen de ergste zwelling over was is ze weer gaan werken. Ze kwam gisteren thuis van werk en ik vroeg hoe het gegaan was. En ik was natuurlijk ook benieuwd hoe mensen hadden gereageerd op haar blauwe oog. Ze deelde de reacties in 2 groepen in: ‘Je hebt mensen die alleen maar kijken en je aanstaren en je hebt mensen die vragen wat er gebeurd is. Dat laatste vind ik het fijnst, want dan kan ik het uitleggen.’ Mensen die geen vragen stellen kunnen alleen maar raden wat er gebeurd is. Ze gaan dan hun eigen invulling eraan geven die waarschijnlijk niet klopt. Wat heeft dit met mediations te maken zul je je misschien afvragen. Alles. Een mediator is vooral iemand die vragen stelt. Heel veel vragen. Zodat iemand zijn verhaal kan vertellen, zijn zorgen kan uiten en kan zeggen wat belangrijk is. 

Gaan jullie scheiden en willen jullie een goede begeleiding van a tot z? Willen jullie een vrijblijvende kennismaking? Ik ben bereikbaar op 06-51507539, of via info@circles-mediation.nl. Ik help jullie graag.