Kinderen met gescheiden ouders

Thuis (o.; g.mv.). Dit kom je in de dikke Van Dale tegen als je het woord ‘thuis’ opzoekt. De o. van onzijdig, geen meervoud. Het meervoud thuizen is dus geen goed Nederlands volgens de taalkundigen. Het bestaat niet. Zelf vind ik het er ook een beetje gek uitzien, eerlijk gezegd. Toch gebruik ik in mijn mediations regelmatig het woord thuizen, omdat kinderen na een scheiding twee fijne thuizen moeten krijgen. Ik kan er geen ander woord voor bedenken. Het is gelijk duidelijk en minder omslachtig dan ‘de kinderen wonen soms bij papa en soms bij mama’. ‘Twee huizen’ vind ik niet passend, een thuis is gevoelsmatig iets anders dan een huis. Een huis is vier muren en een dak, een thuis is een veilige plek. Waar kinderen fijn kunnen opgroeien, zichzelf kunnen zijn en liefde krijgen van de ouder die daar woont. Twee fijne thuizen dus. Dat gun ik elk kind van gescheiden ouders.

Ga je scheiden en wil je een goede begeleiding van a tot z? Wil je meer informatie over een goed ouderschapsplan of een afspraak maken? Bel 06-51507539. Mail naar info@circles-mediation.nl, of kijk op www.circles-mediation.nl.