E-mails en anekdotes genoeg, maar over welke zaak kun je een goeie blog schrijven? Het verhaal moet mensen aanspreken, maar ook weer niet te persoonlijk worden. Je wilt immers niet dat lezers weten om wie het gaat. Dat is best een puzzel en bovendien is de inspiratie er niet altijd. En dan ineens komt er iets uit onverwachte hoek. Ik kreeg vandaag het volgende berichtje:
‘Goeiemorgen Karen, ik wilde je graag heel erg bedanken voor je steun en richting die je mij hebt gegeven in dit turbulente jaar. Mede door jouw duidelijkheid en steun heb ik weer rust gekregen in mijn leven. Ik wens je een heel goed 2021!’

Dit bericht werpt mij terug naar begin dit jaar. Midden veertigers, 1 zoon. Geen enorme heisa aan tafel, je zou bijna denken dat ze voor een leuke gebeurtenis kwamen en niet voor een scheiding. Meestal is dat schijn en slechts een dun laagje opgewektheid. En ook hier: een beetje krabben en het verdriet en het gevoel van een mislukte relatie kwam naar boven. Ze hadden geen verwijten naar elkaar. Ze zijn samen tot de conclusie gekomen dat de relatie is uitgewerkt en namen ieder hun aandeel hierin. Zij wilden de scheiding vooral heel goed regelen, voor henzelf, voor elkaar en voor hun zoon. Hoe mooi is dat?

De mediation heeft even geduurd, vooral omdat ze hun keuzes zorgvuldig wilden overwegen. Niet omdat het zo moeilijk was. Voor mij persoonlijk was het niet veel werk: per onderwerp gaf ik ze tips en mogelijkheden, en vervolgens gingen ze daar zelf mee aan de slag. Zo’n soepele scheiding zou ik iedereen toewensen. Niet dat scheiden leuk is, begrijp me niet verkeerd, maar als het dan toch moet….
Juist omdat deze scheiding zo soepel verliep, kwam het bedankje voor mij uit de lucht vallen. Ik krijg wel vaker bedankjes van klanten, maar deze was voor mij een eyeopener. Want wat heb ik nou helemaal gedaan? Deze mensen hebben het toch vooral zelf heel goed gedaan. Ik was voor hen niet meer dan een korte passant in hun leven. Maar kennelijk was dat precies wat deze mensen nodig hadden. Dus: missie geslaagd!

Doen wat nodig is, niet meer niet minder. Mensen weer op de rit zetten, zodat ze perspectief krijgen na hun scheiding. Prachtig werk heb ik toch!
Ik wens iedereen een gezond en gelukkig 2021!

Ben of ken je iemand die een mediator zoekt voor een scheiding of verbreking samenleving? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking:

06-51507539

info@circles-mediation.nl

www.circles-mediation.nl