Vandaag heb ik een moment de tijd genomen om mijn e-mail op te schonen. Dat doe ik altijd pas na een melding dat mijn mailbox overstroomt. Ik vind het namelijk een vervelend klusje en ik stel het zo lang mogelijk uit. Maar ik besloot er eens anders naar te gaan kijken. En daardoor is het een mooie terugblik geworden op de afgelopen periode. Welke mensen heb ik allemaal aan tafel gehad voor een mediation? Hoe was hun situatie? Was het een moeizame scheiding of liep het vrij probleemloos? Hoe heb ik het zelf aangepakt? Als vanzelf komen er beelden en gedachtes bovendrijven. Hierbij deel 1 van een serie(tje):

‘Het gaat super goed met ons! Sterker dan ooit!!’

Het gebeurt niet vaak, maar soms komen mensen weer bij elkaar. Zo was er een samengesteld gezin met ouders die veel voor hun kiezen hebben gehad. Zulke lieve mensen. Samen hadden ze een zoontje van 6 en zij had nog 2 kinderen uit een eerdere relatie. Dat was een moeilijke relatie geweest met verslavingsproblemen, waarvan de kinderen ook de dupe waren geworden. Nu liep deze tweede relatie ook op de klippen en daarom zaten ze bij mij aan tafel om de scheiding te regelen. Tijdens een van de gesprekken kwam naar voren dat haar dochter boos op haar was. Want: ‘Nu heb ik eindelijk een vader en nu ga je weer scheiden!’ Hij werd namelijk door alle kinderen als hun echte vader gezien. Maar goed, wat niet meer gaat, dat gaat niet en dus werd de scheiding geregeld en het verzoekschrift ging naar de rechtbank. Daarna volgt er altijd een periode van een paar weken geduld hebben, totdat de rechter de beschikking afgeeft. En in die periode van afwachten kwam de mail: ‘We willen toch niet scheiden! Wat moeten we doen?’ Ik kon ze geruststellen en de scheidingsprocedure is gestopt. De beschikking van de rechtbank is wel afgegeven, maar zo lang deze niet wordt ingeschreven bij de gemeente, is de scheiding nog niet definitief. Na een aantal maanden heb ik ze een mail gestuurd om te vragen hoe het ging. Het antwoord kwam direct: ‘Het gaat super goed met ons! Sterker dan ooit!! Het is dus inderdaad een goeie beslissing geweest om de scheiding niet door te zetten.’

Hoe fijn voor deze mensen en hun kinderen dat het weer goed is gekomen na de mediation. Maar dit zijn uitzonderingen, meestal gaan mensen toch uit elkaar. Daarover meer in een volgende blog.

Ben of ken je iemand die een mediator zoekt voor een scheiding of verbreking samenleving? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking:

06-51507539

info@circles-mediation.nl

www.circles-mediation.nl